Polițiștii au dat 311 amenzi șoferilor indisciplinați. 34 au rămas pietoni

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat în județ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel că, au aplicat 311de amenzi şoferilor indisciplinaţi, 182 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 34 de permise de conducere.

În perioada  5 – 7 noiembrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.      

Astfel, poliţiştii au întocmit 16 dosare penale şi au aplicat 311 sancţiuni amenzi, dintre care 182 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Au fost reţinute în vederea suspendării 34 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric, limitelor legale de viteză și conducerea sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole