Poliţist din Timiș reţinut de DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată

Un agent de poliţie din comuna Giroc, suspectat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al DNA.

„În perioada anterioară datei de 09 august 2021, suspectul Gîrd Aurelian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, aceşti bani să ajungă ulterior la un judecător din Bucureşti. În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunţe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptăţită familia martorului”, se arată într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiaşi surse, pe 12 august 2021, în sediul postului de poliţie Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei – echivalentul a 13.000 euro. El a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafaţa de 2.000 de metri pătraţi de teren intravilan în localitatea Giroc, precum şi suprafaţa de 20.000 de metri pătraţi de teren intravilan în aceeaşi localitate, pentru „colaboratorii” care urmau să rezolve şi să decidă punerea în posesie a terenului respectiv.

„Terenurile mai sus menţionate urmau să fie transferate după ce se obţinea punerea în posesie. De menţionat este faptul că, la o simplă consultare a ‘Studiului de piaţă privind valorile minime ale imobilelor din judeţul Timiş – 2021’ (…), a rezultat că terenurile pretinse ar valora 2.420.000 euro (110 euro/mp)”, precizează DNA.

Suspectul reţinut urmează să fie prezentat miercuri la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole