Poliția Timiș un nou eșec în privința migranților – a plecat la vânătoare de străini ilegaliști și a reținut două permise de conducere

La data de 30 august 2022, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție  Județean Timiș împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea migrației ilegale.

Acțiunea a vizat prevenirea migrației ilegale prin verificarea mijloacelor de transport care sunt pretabile de a ascunde și transporta persoane, în vederea identificării cetățenilor străini care încearcă să intre ilegal în România.

În cadrul acțiunii desfășurate, au fost instituite 8 filtre rutiere pe principalele artere din județul Timiș, la care au fost folosiți 2 câini polițiști Serviciului Ordine Publică Timiș, fiind controlate 208 de autovehicule şi legitimate 254 de persoane. 

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenţionale, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Nu au fost depistați conducători auto care să transporte persoane ce încearcă să intre ilegal în țară.

Acțiunea preventivă derulată în sistem integrat, vine sa completeze și să întârească dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat la granița cu Serbia.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole