Poliția de Frontieră: 11 indieni și pakistanezi descoperiți într-o singură mașină în zona Dudeștii Vechi

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – au depistat, în zona de competenţă, unsprezece cetăţeni din India și Pakistan, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia. În acţiunea ilegală, migranţii au fost sprijiniţi de un cetăţean din Afganistan, care este cercetat în stare de arest preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți și fals privind identitatea.

În data de 16.04.2022 în jurul orei 08.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare s-a declanșat o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, fiind organizat un filtru de control pe comunicația Dudeștii Vechi – Sânnicolau Mare.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca Peugeot înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră. La controlul efectuat, acesta s-a legitimat cu documente de identitate grecești, iar în interiorul mijlocului de transport se mai aflau alți unsprezece pasageri.

Existând suspiciuni cu privire la motivul prezenţei în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din India şi Pakistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, care au declarat  că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, la frontiera verde.

Polițiștii de frontieră având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor grecești prezentate de șofer, au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false. Extinzând cercetările s-a stabilit faptul că persoană în cauză este cetățean afgan, în vârstă de 37 ani.

Colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din India și Pakistan, respectiv de trafic de migranți și fals privind identitatea pentru conducătorul autovehiculului.

Totodată pe numele cetățeanului afgan, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 zile.

Dorim să reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole