PNL pierde Timișoara după 9 ani. În Consiliul Local s-a degajat o nouă majoritate

După peste 8 ani de zile în care au tăiat și spânzurat în Timișoara după bunul plac, dar în numele timișorenilor, peneliștii au ajuns să fie scoși de la masa deciziei și să nu mai aibă aproape niciun cuvânt de spus la nivelul municipalității.

Singurul lucru ce le-a mai rămas este o funcție de viceprimar, asumată de Cosmin Tabără, care însă devine pe zi ce trece tot mai irelevantă.

Frustrarea că nu mai sunt la butoanele puterii se vede ca lumina zilei la fiecare ședință de Consiliu Local, deoarece certurile și scandalurile provocate de peneliști sunt la ordinea zile sau ar trebui puse ca și punct pe ordinea de zi.

Potrivit reprezentanților mediului politic în ansamblul său vinovați de marginalizarea tot mai puternică a peneliștilor își are cauza în acțiunile de forță și discreționare care s-au luat asupra organizației PNL Timișoara de către cuplul Alin Nica și Dănuț Groza. Impunerea la nivelul conducerii a unor persoane neacceptate de marea masă a membrilor a creat ruptura definitivă din interiorul PNL și a făcut ca PNL Timișoara să rămână goală de conținut deoarece majoritatea covârșitoare a membrilor l-au urmat pe consilierul local Raul Ambruș, care a inițiat o nouă mișcare politică, Platforma Liberal Conservatoare, după excluderea sa din partid.

A fost astfel inevitabil ca la nivelul CLT să nu se creez o altă majoritate mai ales prin intrarea la guvernare a PSD împreună cu PNL, deși peneliștii și pesediștii aveau deja o conlucrare la nivelul CLT.

Noua majoritate din CLT s-a văzut cel mai bine în ședința de plen de ieri, când a fost aprobat proiectul de încetare a mandatelor vechilor membrii ai Consiliului de Administrație de la Societatea de Drumuri Municipale.

În ședința de plen s-a ajuns la situația aproape absurdă ca peneliștii să susțină prelungirea mandatelor actualilor membrii ai CA, printre care și un membru PSD și unul de la Pro România, fost PSD, iar consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, să susțină continuarea mandatelor peneliștilor.

După o serie de discuții și acuzații sterile s-a trecut la vot și au fost aleși noi membri ai Consiliul de Administrație de la Societatea de Drumuri Municipale.

În urma voturilor s-a putut constata extrem de clar că la nivelul Consiliului Local Timișoara există o nouă majoritate, deoarece au fot numite în CA al SDM, cinci persoane asumate de Platforma Liberal Conservatoare condusă de Raul Ambruș, și patru persoane asumate de USR.

Așadar, cei de la PNL, PSD și Pro România au fost scoși definitiv din Societatea Drumuri Municipale, împreună cu interesele lor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole