Peste 80 de migranți adunați de pe străzile din Timișoara, în ultimele zile

Polițiști din mai multe structuri împreună cu jandarmii au depistat, în aceasta săptămână, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în Timişoara, 84 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezența în diferite locații din oraș.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Siria, Pakistan, Bangladesh, Libia cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa în Timişoara.  

Totodată în cadrul acţiunii din data de 15 iulie, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul unei ambulanţe pentru o persoană care prezenta o infecţie la unul dintre picioare. Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Clinic Municipal Timişoara pentru îngrijiri medicale, fiind ulterior externată şi cazată la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Soliciţanţilor de Azil Timişoara.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole