Peste 5.500 de timișoreni și-au plătit impozitele în prima zi. Primăria Timișoara: jumătate din suma s-a încasat online – 80% din persoanele juridice au cont online

Primăria Timișoara informează că până la ora 14:00, în prima zi, și-au plătit impozitele peste 5.500 de timișoreni.

Municipalitatea precizează că aproape jumătate din suma plătită de persoanele fizice s-a încasat online.

Echipele noastre au lucrat, de asemenea, pentru a rezolva orice problemă a apărut pe parcursul zilei, inclusiv cu platforma online. Le mulțumim cetățenilor că au avut răbdare cu noi, atât la ghișee, cât și în online Introducem mai multe servicii online în domeniul fiscal, printre care declarațiile online privind spectacolele și activitățile culturale. Vești bune pentru timișoreni: Primăria Timișoara a schimbat interfața veche pentru plata impozitelor și amenzilor locale cu una modernă, cu un design nou și facilități intuitive“, arată PMT, într-un comunicat de presă.

Operatorii culturali pot acum să își facă declarațiile privind spectacolele și activitățile culturale: înregistrarea biletelor/abonamentelor; decontarea impozitului pentru bilete vândute; procesul verbal de anulare sau distrugere.

Design-ul e ușor de accesat atât de pe computer, cât și de pe mobil, iar toate declarațiile pot fi urmărite mai ușor. Plata tuturor impozitelor și taxelor se va putea face printr-un click. Actualizarea datelor contului nu mai necesită transmiterea unor documente către Direcția Fiscală.  În clipa de față, 80% din persoanele juridice din Municipiul Timișoara au cont, precum și 45% din persoanele fizice. În 2022, 35% din timișoreni și-au plătit impozitele online. Scopul transformării interfeței este de a crește această cifră în anul 2023. Menționăm ca, pentru cei care se grăbesc cu plata impozitelor, și își achită dările până la 31 martie, se acordă și anul acesta o bonificație de 10%“, mai precizează municipalitatea.

Orarul pentru apeluri si numerele de contact sunt:

👉Serviciul Suport al Direcției Fiscale vă stă la dispoziție luni – joi, orele 08.00 – 16.00 și vineri, orele 08.00 – 13.30.

👉0256/408 130 – Impozite și taxe persoane fizice (clădiri și terenuri)

👉0256/408 155 – Mijloace de transport persoane fizice

👉0256/408 141 – Impozite și taxe persoane juridice

Recomandările noastre

Cele mai citite articole