Pericol de inundații în Timiș – a plouat 30 l/mp – cote de atenție depășite pe râurile din județ

În ultimele 24 ore, în județul Timiș, s-au înregistrat valori de 30,4 l/mp la stația hidrometrică Luncani (pe râul Bega), iar în bazinul hidrografic Timiș am avut 24,2 l/mp la stația hidrometrică Nădrag (pe râul Nădrag) și 21,3 l/mp la stația hidrometrică Turnu Ruieni (pe râul Sebeș), conform datelor prezentate de Apele Române Banat.

Cea mai mare cantitate de precipitații căzute a fost însă în bazinul Bega Veche, de 36,7 l/mp la stația hidrometrică Becicherecul Mic (pe râul Apa Mare). În județul Caraș-Severin, cea mai importantă cantitate de precipitații căzute a fost de 21, 2 l/mp, la stația hidrometrică Cuptoare, în bazinul Cernei, pe râul Mehadica. În această dimineață, Dispeceratul ABA Banat anunța depășiri de debite și niveluri ca urmare a ploilor însemnate înregistrate în ultimele 24 de ore 𝐩𝐞 𝐫𝐚̂𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐚𝐳𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐡𝐢𝐝𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐁𝐞𝐠𝐚.

Depășiri ale Cotelor de Atenție sunt înregistrate pe următoarele cursuri de apă:

– râul Bega Poienilor la stația hidrometrică Poieni

– râul Gladna, la stația hidrometrică Fîrdea

 – râul Hăuzeasca, tot la stația hidrometrică Fîrdea

 – râul Sașa afluent al râului Bega) la stația hidrometrică Poieni.

Râurile din Spațiul Hidrografic Banat sunt atenționate hidrologic până mâine, 29 aprilie, ora 18.00, cu cod galben, pe râurile din bazinele hidrografice:

– Bega – bazin superior amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Balinţ (judeţul Timiş)

 – Bistra (judeș Caraș-Severin)

 – Pogăniș-bazin amonte Acumularea Cadar Duboz (județul Timiș  Caraș-Severin)

Recomandările noastre

Cele mai citite articole