Timiș: patru turci prinși după ce au intrat ilegal în România prin zona Valcani – au fost ajutați de un român

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă patru turci, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un român. Șoferul autoturismului este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți, pe numele lui fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Miercuri, în jurul orei 10.30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe comunicația DN59F, în localitatea Vălcani.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Passat. În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul este un cetățean din România care era însoțit de patru cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă. Cei patru cetățeni străini și șoferul autoturismului au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, patru bărbați, sunt din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani. Aceștia au declarat că au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenția de a ajunge în vestul Europei, cu sprijinul cetățeanului român„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv  de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pe numele șoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole