Panică la Sacoșu Turcesc. Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de reciclare celuloză și plastic

Astăzi, la ora 18.32, în urma apelului pe SNUAU 112 am fost anunțați despre producerea unui incendiu la un depozit reciclare celuloză și plastic, în localitatea Sacoșu Turcesc, informează ISU Timiș.

A fost alertată Stația de Pompieri Buzias și trimise la locul intervenției următoarele forțe și mjloace: o autospecială de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autosanitară SMURD tip B, și un efectiv de 1 ofițer și 9 subofițeri.

De asemenea, au fost trimise în sprijin următoarele forțe și mijloace:

– Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara cu o autospecială de lucru cu apa și spumă

– Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara cu o autospecială cu apa si spumă și o Autospecială de salvare și intervenție la înălțime S42,

– Detașamentul de Pompieri Lugoj care a trimis la locul intervenției o autospecială cu apă și spumă

– o autospecială cu apă și spumă din cadrul Punctului de lucru Topolovățu Mare, cu un efectiv de 6 subofițeri

– o autospecială de comandă cu un efectiv de 2 ofițeri din cadrul comenzii Inspectoratului

Total forțe și mijloace:

– 3 ofițeri,

– 26 subofițeri,

– 1 autospecială de serviciu,

– 1 autospecială de primă intervenție și comandă,

– 6 autospeciale cu apă și spumă;

– 1 autospecială de salvare și intervenție la înălțime S42,

– 1 autosanitară SMURD tip B.

“Au fost alertate de asemenea, și structuri cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență: Serviciul Voluntar de Pompieri al Primăriei Sacoșu Turcesc, Sc. ENEL Distribuție SA, Comisariatul Gărzii de Mediu Timiș. De asemenea, a fost înștiințat și Șeful Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al judetului Timiș pentru constituirea unei comisii de cercetare a cauzelor și control. La sosirea la locul intervenției s-au constatat următoarele: în interiorul halei cu regim semideschis ardeau materiale combustibile (deșeuri carton ,lemn, plastic) precum și baterii de acumulatori depozitate la sol. În acest moment, incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare incendiului“, transmite ISU Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole