O pesedistă desemnată în comisia care va decide ce proiecte finanțează Primăria Timișoara prin Bugetul Participativ

Primăria Timișoara a anunțat astăzi că au fost aleși cei patru membri externi din Comisia pentru Bugetul Participativ.

“Primăria Municipiului Timișoara va organiza în anul 2022 primul proiect de bugetare participativă „Timișoara Decide!”. Vom organiza o campanie extinsă pentru a implica cetățenii în inițiativă. Scopul este ca timișorenii să vină cu propuneri de proiecte pentru cartierul lor, pentru școala la care își duc copiii sau la care merg chiar ei. Avem nevoie de energia voastră, a timișorenilor, pentru a face din acest proiect un succes și pentru a transforma cele mai bune și mai populare idei în realitate“, se arată într-un comunicat de presă.

Cine suntem membrii Comisiei?

“Astfel, primăria a făcut un apel pentru 4 membri externi în comisia care va organiza și implementa campania pentru bugetul participativ, dar și pentru parteneri din societatea civilă. Acest demers este voluntar, astfel membri comisiei sau partenerii nu vor fi remunerați. Le mulțumim tuturor celor înscriși pentru dorința de implicare.

Cei 4 membri externi desemnați în comisie sunt:

👉Andrei Son – reprezentant al grupului informal “Oamenii din Ciarda Roșie”

👉Olimpiu Porumb – reprezentant Asociația Alergotura

👉Nicoleta Iovescu – reprezentant Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf

👉Mihai Adrian Vilcea – reprezentant Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Reprezentanții primăriei sunt:

👉Steliana Stanciu – Director Economic

👉Vasile Olar – Șef Birou Infrastructură

👉Anca Lăudatu – Șef Serviciu Sport și Baze Sportive

👉Daniela Acasandrei – Consilier Serviciu Amenajare Peisagistică, Biodiversitate și Ape

👉Despina Ungureanu – Consilier Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere.

Organizațiile care au fost alese ca parteneri în proiect sunt: Institutul Intercultural Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Timișoara (A.S.C.O.T.)“, mai precizează sursa citată.

Așadar, din Comisia care va organiza și implementa campania face parte și Nicoleta Iovescu ca reprezentant al Asociației Grupul de Acțiune Locală Freidorf (Gal Freidorf), care este nimeni alta decât soția lui Alexandru Iovescu, președinte al GAL Freidorf și fost consilier județean al PSD Timiș în mandatul 2016-2020, care acum ar trebui să-i ia locul lui Mihai Ritivoiu în CJ Timiș, după ce acesta din urmă a devenit prefect.

Mai mult, Primăria Timișoara desfășoară împreună cu organizația Gal Freidorf proiectul pe fonduri europene privind reabilitarea cinematografului Freidorf și schimbarea destinației în centru cultural și educațional, despre care puteți citi mai multe AICI.

Primăria Timișoara a decis alocarea în 2022 a sumei de 3 milioane de lei pentru prima ediție a proiectului „Timișoara Decide!”. Cine decide?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole