Nu este despre Ucraina, dar tot despre război este. Direcția Județeană pentru Cultură prezintă “Seniorii războiului în lumea dacică“ – cu mască

Direcția Județeană pentru Cultură Timiș reia unul dintre proiectele sale de succes: „Serile patrimoniului”. Prima întâlnire din anul 2022 are loc joi, 31 martie, de la ora 18.00, în Sala Studio a Casei Artelor.

“După o pauză mult prea lungă cauzată de pandemie, ne bucurăm să reluăm acest proiect care se bucură încă de la debutul său, de interesul publicului. Ne propunem ca noua serie de evenimente să fie pe cât de interesantă, pe atât de tentantă. Atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg. Ca o noutate… de acum înainte vom transmite fiecare întâlnire și live, pe pagina de facebook a Direcției Județene Pentru Cultură Timiș. Facem acest lucru pentru că sunt foarte mulți cei care ar dori să participe la evenimentele noastre, dar nu pot fi prezenți fizic.” – spune Victor Bunoiu, coordonator al proiectului „Serile patrimoniului” 

Tema întâlnirii din 31 martie este „Seniorii războiului în lumea dacică”, subiect prezentat de dr. Cătălin Borangic.

“Adesea citim despre daci și Dacia texte și lucrări lipsite de nuanțe, îngrijorător de pline de stereotipii rostogolite atât de mult, încât au devenit ele însele modele fizice și morale. Este însă tot mai evident că istoria Daciei era mult mai dinamică și mai plină de culoare. (…) este timpul să dărâmăm clișee și imagini greșite sau răuvoitoare. Putem face asta împărțind ceea ce știm fiecare despre regii, despre aristocrații, războinicii, preoții, zeii, cetățile, armatele și armele lor. Despre lumea lor, în definitiv. Așa cum a fost.” – spune dr. Cătălin Borangic

Înscrierile pentru participarea la acest eveniment se fac pe adresa de email: arheologie@culturatimis.ro, până în 29 martie, ora 16.00. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook https://www.facebook.com/djctimis.

În interiorul Casei Artelor este recomandată purtarea măștii de protecție.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole