Noua Clinică ORL din Timișoara prinde contur – pacienții vor avea la dispoziție 10 cabinete și o sală de urgențe

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a anunțat astăzi că stadiul lucrărilor la noua Clinică ORL este de 40%, iar primele două etaje din cele patru sunt finalizate.

Șantierul a început în luna mai a acestui an. Cu fonduri europene, reabilităm clădirea de pe Bulevardul Revoluției și construim în spate, în curtea interioară, o clădire nouă de 4 etaje. Stadiul fizic al lucrărilor e 40%. Noua clinică va deservi întreaga zonă de vest. Pacienții vor avea la dispoziție 10 cabinete dotate cu echipamente moderne și o sală de urgențe. De asemenea, pentru studenți amenajăm un amfiteatru la ultimul etaj.  Investițiile în sănătate sunt prioritare“, a declarat Dominic Fritz.

Edilul a mai precizat că în momentul de față sunt în construcție patru spitale: centrul de recuperare pulmonară de la Babeș, clinica de balneo, clinica ORL și finalizarea noului spital pentru copii.

La Spitalul de copii Louis Țurcanu avem depusă cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru dotarea noului spital care în curând e gata. Pentru noua maternitate am semnat de câteva luni autorizația de construire, așteptăm fonduri PNRR pentru a începe construcția. La Babeș construim cu bani de la bugetul local cel mai mare centru de recuperare pulmonară din zonă. La Clinica Balneo ridicăm cu fonduri europene o clădire nouă pentru tratament și o renovăm pe cea veche, iar la Clinicile Noi am semnat contractul de finanțare să schimbăm toată instalația electrică. Tot pentru Clinicile Noi avem în evaluare un proiect pentru fonduri PNRR pentru eficientizarea energetică a clădirii“, a mai adăugat primarul Timișoarei.

14 focare active de Covid-19 în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că la aceasta dată, la nivelul județului, sun 14 focare active de Covid-19 și se află în supraveghere epidemiologică. Au apărut două noi focare,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole