Noi promisiuni de la ministrul Sorin Grindeanu: de la Timișoara la Ronaț cu până la 160 km/h, cu trenul. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, face noi și noi promisiuni și ne anunță că au fost depuse 11 oferte pentru modernizarea secţiunilor de cale ferată Timişoara – Ronaţ Triaj şi Ronaţ Triaj – Arad, cu o valoare totală estimată la 3,917 miliarde euro.

,,Au fost depuse astăzi 11 oferte pentru modernizarea secţiunilor Timişoara – Ronaţ Triaj şi Ronaţ Triaj – Arad. După semnarea contractelor vor fi modernizaţi aproximativ 76 de km de cale ferată, pe care se va putea circula cu viteze de până la 160 km/h. Cele două contracte vor avea o valoare totală estimată de 3,917 miliarde de lei şi vor fi finanţate prin Fonduri Externe Nerambursabile. Pentru fiecare contract în parte durata pentru proiectare şi execuţie va fi de 42 de luni, din care 6 luni proiectare şi 36 de luni execuţie”, a notat ministrul Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, lotul 3 Timişoara Est – Ronaţ Triaj, pentru care au fost depuse șase oferte, are o lungime de 13,86 km. Proiectul prevede şi lucrări de construcţie, reconstrucţie, reparaţii sau reabilitare la trei poduri, trei podeţe, nouă pasaje denivelate şi o trecere la nivel şi se vor construi şi două podeţe de descărcare.

Pentru lotul 4 Ronaţ Triaj – Arad au fost depuse cinci oferte. Este un tronson în lungime de 55 km, iar contractul va cuprinde şi modernizarea liniei CF Aradu Nou – Glogovăţ pe o distanţă de circa șapte kilometri. Și acest proiect include lucrări de reconstrucţie, reparaţii sau modernizare la şase poduri, 30 podeţe, şapte treceri la nivel, 15 pasaje denivelate şi vor fi construite şi nouă podeţe de descărcare.

,,Pe mare parte din traseul celor două loturi calea ferată se va dubla. Vor fi modernizate inclusiv instalaţiile de energoalimentare, liniile de contact, telecomunicaţiile, semnalizarea şi centralizarea „, a mai transmis Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole