Noi obiective de pe Domeniul Regal de la Săvârșin, care atrage tot mai mulți timișoreni, în reconstrucție

Două dintre cele patru Case Țărănești, ridicate pe Domeniul regal de la Săvârșin la începutul secolului al XX-lea, au intrat în reconstrucție. Lucrările sunt coordonate de arhitectul Tudor Emilian Cordoș și realizate de echipa de meșteri locali de la Ilteu, județul Arad, conduși de Florin Cătălin Dascălu.

În paralel, în Parcul Regal se fac pregătiri pentru primăvară. Profesorul universitar Florin Stănică, coordonatorul tuturor activităților de îmbogățire și de menținere a parcului, precum și de arhitectura grădinii, a trecut în revistă cu intendentul castelului, Adrian Neamț, și cu cei doi responsabili grădinari, Valentin Suciu și Florin Banut, planul de lucru pentru restul lunii februarie.

La Săvârșin au fost prezenți, zilele acestea, și Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, care au făcut și un tur al parcului.

Domeniul Regal Săvârșin este deschis publicului în perioada 1 mai – 1 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 și 18.00. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid. Grupuri organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole