Nicole Robu: Domnule Fritz, renunțați la ideea de a majora prețul la gigacalorie, ați dus societatea Colterm în pragul falimentului

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, spune, într-o nouă intervenție publică, că actuala administrație a orașului dorește mărirea gigacaloriei pentru a acoperi amenda primită de Colterm.

“Domnule Fritz, renunțați la ideea de a majora prețul la gigacalorie ca să faceți bani pe spinarea timișorenilor pt a plăti acea amendă de 20 de milioane euro! Dumneavoastră și numai dumneavoastră ați provocat-o, făcând pe deșteptul și refuzând să procedați cum ani în șir am procedat eu, dumneavoastră să o plătiți, atunci! Dumneavoastră, cu grupurile de interese care v-au propulsat în funcția de Primar! Cheltuind milioane și milioane în dv, corect din partea lor ar fi să cheltuiască și pt acoperirea pagubelor pe care dv le produceți orașului. Măcar pt cele al căror cuantum este unul contabilicesc, f clar!“, consideră Nicolae Robu.

Dl Fritz a dus societatea COLTERM  în pragul falimentului

“Stimați timișoreni, Din respect pt dv, nu pot lăsa ca în spațiul public să troneze minciunile vânturate zi de zi de actualul Primar, Dominic Fritz, ci vă prezint, în alternativă, adevărul, adevărul verificabil oricând! Cu demagogia pe care o practică de aproape un an, dl Fritz a dus societatea COLTERM  în pragul falimentului. Și suspectez că a făcut-o intenționat, ca să scape de datorii, ceea ce, dacă se confirmă, ar reprezinta o infracțiune demnă de ani mulți de pușcărie! Eu nu vreau să vă sperii pe dv, abonații COLTERM, dar nici nu pot să nu vă spun că situația de-acum de la COLTERM este de o gravitate fără precedent; vă spun eu însumi abonat COLTERM fiind. În timp ce în Germania s-au redeschis o mulțime de mine și s-a crescut mult ponderea energiei termice și electrice produsă din cărbune, dl Fritz a alungat cărbunarii cu care noi am avut o relație îndelungată de tip ”win-win”, bazată pe înțelegere reciprocă a dificultăților cu care fiecare parte se confrunta, iar acum dă din colț în colț să-i recâștige parteneri, înțelegând în cele din urmă cât este de important să nu intri în iarnă dependent doar de gaz“, precizează fostul primar.

O energie curată, din resurse regenerabile – un deziderat care actualmente este utopic

“Să nu fiu înțeles greșit: îmi doresc, ca orice om normal, o energie curată, nepoluatoare, din resurse regenerabile, dar un asemenea deziderat este actualmente utopic. Realitatea în care trăim nu ne permite să ni-l împlinim. Și-atunci noi trebuie să fim responsabili, implicit realiști! Iar eu așa am fost! Stimați timișoreni, în 8 ani cât am fost Primar, nu vi s-a majorat cu niciun cent prețul la gigacalorie, în pofida majorărilor uriașe pe parcursul lor, a prețurilor la toate ingredientele de cost: gaz, cărbune, apă, electricitate, transport, salariul minim pe economie. Și nu ați ajuns nicio zi fără apă caldă și căldură! Credibilitatea mea în fața conducerii companiei EON a permis ca de câte ori am fost notificați că ni se închide robinetul la gaz, un simplu telefon dat de mine să anuleze intenția. Acum, după ce s-a luat acea amendă de 20 milioane euro, EON nu mai dă doi bani pe cuvântul Primarului, conștientizând iminenta intrare în insolvență a COLTERM, intrare care îi va provoca pagube uriașe. În contrast, eu mereu am garantat că nu intrăm în insolvență și n-am intrat!“, mai spune Nicolae Robu.

Investițiile la Colterm pe vreme lui Nicolae Robu

“Pentru corecta dv informare, stimați timișoreni, iată sumele investite în COLTERM cu mine ca Primar, în perioada 2012-2020 (o să vă întrebați cum am putut investi atâta, în același timp făcând atât de multe lucruri pt oraș –pasaje, poduri, lărgiri de artere, parcări, clădiri noi și achiziții de echipamente scumpe pt spitale, la fel pt școli, reabilitări cu înfrumusețare de parcuri, locuri de joacă, achiziție de mijloace de transport public la STPT, festivaluri și alte evenimente culturale fără număr, iar acum, deși se încasează cu 20% mai mult la bugetul local, nu se mai poate nimic; răspunsul e simplu: EU N-AM AVUT ÎN SPATE GRUPURI DE INTERESE, NICI ONG-URI, NICI SRL-URI, NICI SA-URI, NICI PFA-URI!):

PE SECȚIUNEA FUNCȚIONARE: 5 milioane lei pe lună subvenție, reprezentând 25 lei / lună / persoană (am considerat o medie de 3.5 persoane per familie abonată) și asta sistematic timp de 100 de luni!

PE SECȚIUNEA INVESTIȚII:

330 milioane lei, reprezentând:

– 250 milioane lei (52 milioane euro) investiție în cadrul proiectului pe fonduri europene pe POS –Mediu în retehnologizare, vizând pompele de termoficare, cazanele de abur CET Sud, CAF2 și CAF4 CET Centru și o nouă instalație de desulfurare

-73 milioane lei majorare de capital

-4 milioane lei investiție în vederea maximizării puterii livrate de CET Sud  (2019-2020)

-1.3 milioane lei investiție în instalarea de panouri solare la CET Freidorf  (2018 – 2019)

-0.5 milioane lei investiție în punerea în funcțiune a motoarelor termice de la CET Dunărea (2018 – 2019)

-0.7 milioane lei investiție în realizare racord CET Buziaș + CET Dunărea (2016)

Menționez că am lăsat în curs de implementare un nou proiect pe fonduri europene, pe programul POIM, în valoare de 30 milioane euro, vizând retehnologizarea rețelelor termice primare și secundare

ÎN PLUS, AM AVUT DE ACOPERIT CA “GREA MOȘTENIRE”:

-50 milioane lei subvenție restantă din partea statului, moștenită când am devenit Primar (banii i-am recuperat de la stat)

-80 milioane lei pierderi induse cauzate de datoriile istorice de dinainte de a fi eu Primar

-80 milioane lei pierderi induse cauzate de neefectuarea la timp a retehnologizării

CONCLUZIE:

Asta este situația reală, nu poveștile aruncate în spațiul public de actualul Primar, care dovedește pe zi ce trece că nu înțelege nimic, singurul lui spațiu de mișcare dezinvoltă fiind politicianismul, cu propaganda mincinoasă, nerușinată, inerentă lui!

VREMURILE GRELE CE VOR VENI se datorează exclusiv incompetenței și nepăsării actualei echipe de conducere a Primăriei Timișoara, simplilor trecători pe-aici –că n-am cum să le spun altfel, eventual aș putea să le spun mercenari-, care nu pun suflet, cărora nu le pasă nici de oraș, nici de trăitorii pereni aici; știți bine că Primarul nici măcar nu este membru al comunității, cum, nu întâmplător, ci tocmai pentru conferi funcției componenta de suflet, cere legea!“, încheie Nicolae Robu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole