Nicolae Robu deplânge închiderea Berăriei 700. Decizia a venit deoarece era tulburată liniștea timișorenilor prin muzica la intensitate mare

Fostul primar Nicolae Robu spune că este inadmisibil ca în Timișoara anului 2021 să se procedeze astfel.

“Iată ce mai face dl Fritz în timp ce ține orașul -școlile, grădinițele, o mulțime de alte instituții, mii și mii de apartamente- sub teroarea frigului, ca în comunism. Dl Fritz a închis Berăria 700 pt 15 zile, pe motiv de tulburare a liniștii publice după ora 22.00, prin programul de muzică tradițională românească. Este evident pt oricine că sancțiunea este o continuare a demersului pauker-istei Ana Munteanu! Eu cunosc investiția făcută de DEL CORSO FAMILY SRL la Berăria 700, pt că s-a întâmplat cu mine ca Primar. A fost o investiție enormă! O lucrare excepțional făcută! Presupun -accentuez: este doar o presupunere!- că localul este foarte tentant pt clientela USR! Asta cred eu că este explicația “atenției” speciale de care se bucură societatea d-lui Dan Dinu din partea administrației Fritz!“, consideră Nicolae Robu.

Clar suntem în fața unui abuz

“Cred că, alături de demersul civil de recuperare a daunelor, dl Dan Dinu trebuie să meargă și în penal, pt că este clar că suntem în fața unui abuz în serviciu cu creare de prejudicii unei societăți private. Rușine, d-le Fritz! Niciun primar cetățean român, etnic român n-a făcut ce-ați făcut dv -și n-ați avut decât un an la dispoziție!-, dv, cetățean german, etnic german. Să vă fie rușine! Nu vă lăsați, d-le Dan Dinu! Succes!“, a mai precizat fostul primar.

Decizia de suspendare a activității a fost luată de Poliția Locală, instituție coordonată de colegul de partid al fostului primar, de către viceprimarul liberal Cosmin Tabără.

“Conform Legii 61/1991 republicată, în cazul repetării faptelor de nerespectare a legislației referitoare la tulburarea liniștii locuitorilor de către societățile comerciale de alimentație publică, cum sunt cluburi, terase, localuri etc, se dispune de către compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei, la propunerea agentului constatator, suspendarea activității localului pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Este și cazul a trei societăți comerciale, printre care si SC Del Corso Family SRL. În ceea ce privește restaurantul din Piața 700, acesta a fost sancționat de două ori pentru gălăgie, în luna mai și în luna august. Firma care îl deține mai are și alte sancțiuni pentru lipsa acordului pentru terasele de pe str. Gheorghe Lazăr și Piața Unirii. Menționăm că Poliția Locală Timișoara nu face decât să aplice legea, cel mai relevant barometru fiind populația. De la începutul acestui an, dar în special pe timpul verii, au fost înregistrate la Poliția Locală Timișoara peste 150 de sesizări cu privire la tulburarea liniștii publice în zone de locuințe, prin muzica la intensitate mare pe terase, în cluburi ori la societăți comerciale ce au ca domeniu de activitate alimentația publică. Ca urmare a acestor sesizări, au fost efectuate verificări în teren, fiind aplicate  conform Legii 61/1991 republicată, 236 sancțiuni pe această linie, atât la persoane fizice, cât și la persoane juridice“, a transmis Poliția Locală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole