Nici nu au început bine lucrările de extindere a UPU de la Spitalul Județean Timișoara că deja sunt întârziate

Șantierele pentru noua maternitate și cel pentru extinderea UPU de la Spitalul Județean Timișoara, sunt verificate periodic de CJ Timiș.

“Cele două proiecte care contribuie la consolidarea Timișoarei ca hub medical se află în atenția Consiliului Județean Timiș și sunt monitorizate periodic pentru a preveni încetinirea sau întreruperea lucrărilor. Șantierul de la UPU se află într-o ușoară întârziere cauzată de descoperirea unei conducte secundare de oxigen și a alteia de canalizare chiar în perimetrul de construire, deși niciuna nu figura în planurile de proiectare pe baza cărora a demarat șantierul. Din fericire, în urma unei bune colaborări între toate părțile implicate, am reușit să mutăm conducta de oxigen în condiții de siguranță și am deviat canalizarea, iar constructorul spune că poate recupera întârzierea datorată situației neprevăzute”, se arată într-un comunicat al CJ Timiș.

Noua maternitate de la Județean

“Pe șantierul de la noua maternitate, constructorul se pregătește să pună primul strat de beton dacă vremea permite, iar până la începerea sezonului rece va fi finalizat subsolul clădirii. Ne dorim ca lucrările să fie continuate și în iarnă, mai ales că subsolul are un grad mare de complexitate și este proiectat pentru fluxuri medicale, nu pentru camere tehnice. Chiar dacă autorizația de funcționare va fi pe 2023, echipamentele în valoare de 3 milioane de euro achiziționate de Spital cu sprijinul Consiliului Județean vor intra pe bugetul anului viitor deoarece vrem să lansăm achiziția din timp, să evităm posibile blocaje de livrare, așa cum am văzut că s-a întâmplat în context pandemic”, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole