METEO. Ploi și intensificări de vânt până miercuri seara în toată țara – cantităţile de apă vor fi de 15 – 25 l/mp

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de vreme instabilă şi intensificări ale vântului, valabilă până miercuri seara, la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 24 aprilie, ora 16:00 – 26 aprilie, ora 22:00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată astfel: în seara zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marţi în mare parte din ţară, iar miercuri îndeosebi în sud şi est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri descărcări electrice şi izolat căderi de grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15 – 25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse, de peste 30 – 40 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45 – 55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăşi 70 – 80 km/h şi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene se vor produce în după-amiaza zilei de luni pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele de deal şi de munte.

În Bucureşti, în acelaşi interval de referinţă, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi mai ales în timpul după-amiezelor de marţi şi miercuri (25 şi 26 aprilie) vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor fi în medie de 10 – 15 l/mp.

Temperatura maximă de luni va fi de 21 – 22 de grade, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că miercuri se vor înregistra 15 – 16 grade. Valorile termice minime se vor încadra între 7 şi 10 grade.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole