METEO. Două coduri portocalii de viscol la munte. Două coduri galbene de ninsori şi vânt la început în nord-vestul ţării şi la munte

Meteorologii au emis sâmbătă două avertizări Cod portocaliu de viscol valabile începând de duminică la altitudini de peste 1600 m.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 30 ianuarie, ora 2:00 – 30 ianuarie, ora 10:00, la altitudini de peste 1600 m, în Carpaţii Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută.

Un al doilea Cod portocaliu va fi în vigoare începând de duminică dimineaţa de la ora 10:00 şi până luni dimineaţa la ora 8:00, şi vizează tot zona de munte unde, la altitudini de peste 1600 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpaţii Orientali.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă două avertizări Cod galben de ninsori şi vânt valabile de sâmbătă noaptea la început în nord-vestul ţării şi la munte şi, ulterior, în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, şi în sud-vestul Munteniei.

Prima avertizare este valabilă în intervalul 29 ianuarie, ora 23:00 – 30 ianuarie, ora 10:00 şi vizează nord-vestul ţării şi zona de munte unde va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăşi 90…100 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scăzută.

A doua avertizare Cod galben va intra în vigoare duminică dimineaţa la ora 10:00 pentru 24 de ore. Potrivit meteorologilor, în acest interval în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, şi în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică şi în Banat şi Crişana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 55…65 km/h, şi pe suprafeţe mici de peste 70 km/h.

La munte rafalele vor depăşi 90…100 km/h, zăpada va fi spulberată iar vizibilitatea scăzută.

Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări şi pe parcursul zilei de luni în nordul Moldovei şi la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precizează ANM.

Incendiu la biserica din Sacoșu Turcesc

Pompierii din Timiș au fost solicitați în această dimineață să intervină la un incendiu produs la un lăcaș de cult din localitatea Sacoșu Turcesc. “La sosirea echipajelor, s-a constatat că…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole