Mașini ridicate și amenzi pentru lipsa curățeniei, după o acțiune fulger a Poliției Locale

Acțiune fulger a polițiștilor locali pe câteva străzi din Timișoara. Oamenii legii au ridicat mașini, au identificat rampe de deșeuri și au dat amenzi pentru lipsa curățeniei

Polițiști locali au acționat, în această dimineață, pe străzile Pop de Băsești, Mangalia, Crizantemelor, Preyer, Gh. Barițiu, fiind vizate probleme de actualitate constatate atât în timpul patrulărilor cât și semnalate de cetățeni de-a lungul timpului, referitoare la curățenie, deținerea contractelor cu societatea de salubrizare a orașului, oprire și staționare în zone interzise, rampe clandestine de deșeuri.

Astfel, pe strada Pop de Băsești au fost verificate mai multe imobile la care nu există contract pentru preluarea deșeurilor, imobile care aparțin unei societăți comerciale din București și care a mai fost sancționată de polițiștii locali pentru neîntreținerea curățeniei. Au fost depistate aici autovehicule parcate neregulamentar și rampe de deșeuri provenite din dezmembrarea de mașini, fiind aplicate patru sancțiuni contravenționale, una dintre acestea pentru lăsarea în libertate a unui câine de talie mare pe domeniul public. Trei dintre  autovehiculele staționate în stația STPT au fost ridicate, împreună cu lucrătorii SDM. De asemenea, reprezentanții Retim au salubrizat cele două rampe din zona respectivă.

Polițiștii locali au aplicat un număr de 14 colante autovehiculelor parcate neregulamentar pe străzile Crizantemelor, Mangalia și Preyer, pe ultima din cele trei străzi trotuarul fiind impracticabil din cauza acestora, iar pietonii fiind nevoiți să meargă pe liniile de tramvai. Tot în aceste zone, dar și pe strada Gh. Baritiu au fost aplicate cinci sancțiuni pentru lipsa contractelor cu societatea de salubrizare, pentru abandon de deșeuri pe domeniul public si neintreținerea curățeniei, au fost comunicate pentru salubrizare un număr de 6  rampe de deșeuri amestecate și 23 de locații în care se aflau deșeuri vegetale. Un autovehicul parcat sub podul de la fosta fabrica de țigări a fost ridicat de polițiștii locali impreună cu lucrătorii SDM.

Astfel de acțiuni fulger vor mai fi organizate de polițiștii locali care vor viza atât problema autovehiculelor staționate neregulamentar, cât și abandonarea de deșeuri pe domeniul public și neîntreținerea curățeniei în fața imobilelor de locuit, cetățenii având această obligație potrivit HCL 371/2007, în caz contrar riscând sancțiuni drastice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole