Lacuri din vestul țării cu grad de umplere de 65% din cauza secetei. Râurile au debite și niveluri mici în această perioadă

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din Spațiul Hidrografic Banat sunt pe o tendință descrescătoare, dar, în prezent, se poate asigura cerința de apă pentru folosințe.

Conform Apelor Banat astăzi, 28 iulie 2022, coeficientul de umplere a acumulărilor din care se asigură alimentarea cu apă a populației,  se prezintă astfel:

💧Surduc (jud. Timiș) 100%

💧Secu (jud. Caraș-Severin) 80%

💧Tăria Mare (jud. Caraș-Severin) 78%

💧 Poiana Mărului (jud. Caraș-Severin) 66%

💧 Zervești (jud. Caraș-Severin) 65%

💧Băile Herculane (jud. Caraș-Severin) 66%

💧Buhui (jud. Caraș-Severin) 81%.

“Și principalele cursuri de apă din Banat (Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera) înregistrează debite și niveluri mici în această perioadă, deoarece aportul de apă adus de afluenții lor este de asemenea scăzut, iar precipitațiile sunt deficitare. Specialiștii noștri urmăresc zi de zi evoluția debitelor de apă.  Avem fenomen de secare sau băltire la 20 de stații hidrometrice caracteristice afluenților nepermanenți ai principalelor râuri“, se arată într-un comunicat de presă.

Horticultura S.A. face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole