La sfârşit de săptămână peste 50 de migranți depistați în Timișoara

Fortele de ordine au depistat, în cele două zile de la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara, 54 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

“În perioada 24.07.2021 – 25.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă”, spune purtărorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Nicola Petre.

Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 54 de cetăţeni străini. 

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Bangladesh cu vârste cuprinse între 12 şi 27 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.  

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole