Județul Timiș ar putea deveni “Regiune Gastronomică Europeană“ în 2027 – un grup de lucru caută sprijin și oportunități de finanțare în vederea depunerii aplicației

Județul Timiș ar putea deveni Regiune Gastronomică Europeană în 2027.

Potrivit liderului consilierilor județeni PSD, Alexandru Iovescu, a fost creat un grup de lucru care să studieze posibilitatea și oportunitatea depunerii candidaturii județului Timiș pentru acest titlu.

Demersul îl văd ca unul firesc, în continuarea evenimentelor acestui an, dedicate Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii. Am decis, împreună cu colegii consilieri județeni PSD și reprezentanții industriei ospitalității de la noi, în frunte cu președintele asociației Horetim, Corina Macri , să formăm un grup de lucru care să găsească aplicat, soluțiile pentru susținerea acestei candidaturi. Să obținem finanțarea, să obținem sprijinul administrației județene și să facem pașii concreți înspre formalizarea aplicației“, a declarat Alexandru Iovescu.

Titlul ar însemna un sprijin pentru întreg județul, pentru micii antreprenori din domeniu, pentru producătorii locali, se alocă milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de profil.

Am putea să promovăm la nivel european și îndrăznesc să spun, chiar mondial, bunătățile pe care știm să le preparăm de la bunicii și străbunicii noștri, de la minoritățile etnice din Banat, alături de care trăim de atât de mult timp în armonie, ca într-o mică Europă. Nu în ultimul rând, urmează ca tot împreună cu reprezentanții HORETIM să găsim variantele cele mai bune pentru promovarea și dezvoltarea Bastionului Theresia, să găsim împreună cea mai bună variantă pentru ca această zonă centrală a Timișoarei să aibă vizibilitatea pe care o merită“, a mai precizat consilierul județean PSD.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole