ISU Timiș: odată cu creșterea temperaturilor, există riscul producerii incendiilor de vegetație uscată, culturi agricole sau miriști

Sunt așteptate temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în următoarea perioadă, în zona de vest a țării. Astfel că, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș avertizează că odată cu creșterea temperaturilor există riscul producerii incendiilor de vegetație uscată, culturi agricole sau miriști.

Prevenirea acestui risc care, în aceste condiții caniculare, poate produce adevărate tragedii, este o prioritate pentru noi. Astfel, de la începutul lunii iulie, echipele de inspectori din cadrul ISU Timiș desfășoară activități de informare preventivă și control la operatorii economici cu activitate în domeniul recoltării cerealelor, de la nivelul județului Timiș. Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție ale ISU Timiș se vor deplasa în localitățile din raioanele de intervenție, difuzând mesaje audio înregistrate pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată”, a transmis ISU Timiș.

De asemenea, ISU Timiș, reamintește faptul că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă si se sancționează cu amendă între 7.500 și 15.000 lei.

Vă recomandăm să acționați responsabil, astfel încât, cu eforturi comune să protejăm comunitatea din care facem parte. Pompierii militari timișeni sunt pregătiți să intervină în orice moment pentru gestionarea situațiilor de urgență produse în perioada caniculară”, a mai transmis ISU Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole