VIDEO/FOTO. Cod roșu de ploi și inundații în estul județului Timiș, la Fârdea. Prefectul Mihai Ritivoiu: 25 de gospodării afectate

Ploile de marți după amiază au inundat curți, case și străzi în Fârdea și Gladna Română.

Astfel că, 46 pompieri militari timișeni au fost solicitați și au intervenit cu 26 de mijloace tehnice (2 autocamioane cu containere de stingere, 2 autocamioane de transport materiale, 3 autospeciale de stingere, 1 autoutilitară, 1 autospecială de serviciu, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 6 motopompe remorcabile, 4 motopompe transportabile, 4 electropompe, 1 încărcător saci de nisip, 1 generator de curent).

În Gladna Română pompierii au evacuat apa din 4 curți și 1 casă. În comuna Fârdea s-a evacuat apa din 22 curți și 3 case. S-a intervenit pentru evacuarea apei din subsolul Primăriei Fârdea și pentru evacuarea apei din subsolul unei unități de cazare din comuna Fârdea.

“Comuna Fardea este sub cod roșu de ploi. Rog o mobilizare a tuturor cetățenilor. Menționez că toate efectivele de pompieri din stația Făget sunt la Gladna Romana, iar la Hauzesti va ajunge ISU Lugoj“, anunța la ora 18:00 Violeta Murari, primarul PSD al comunei.

În comuna Fârdea este cod roșu de ploi și inundații, avem 20/25 de gospodării afectate, printre care și primăria, se trage apa cu trei pompe de mare capacitate. Momentan ploaia s-a oprit, dar se mai așteaptă un front“, a declarat marți seara într-un video pe Facebook, Mihai Ritivoiu.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunei Fârdea și orașului Făget au acționat pentru degajarea canalelor și podețelor colmatate în urma viiturii. Mai multe deranjamente electrice au avut loc în localitățile: Poieni, Fărășești, Românești, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Coșava și Homojdia. La intervenții au participat angajați ai SGA Timiș cu utilaje, voluntari din cadrul Primăriei Fârdea și militari din cadrul IJJ Timiș. În acest moment, pompierii împreună cu specialiștii din cadrul SGA Timiș monitorizează în continuare situația din teren, fiind pregătiți să intervină”, transmite ISU Timiș.

https://youtu.be/Ovuy_8YWfbc

Recomandările noastre

Cele mai citite articole