Indienii au ajuns la Naidăș – probabil voiau să viziteze Ochiul Beiului – dar au fost prinși de polițiștii de frontieră

Șase cetățeni indieni depistați de către polițiștii din cadrul S.P.F. Naidăș.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș au depistat, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, șase cetăţeni din India care doreau să ajungă la Timișoara cu ajutorul unui cetățean român.

În data de 08.04.2022, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș, judeţul Caraș-Severin, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în localitatea Răcășdia, pe DN57, polițiștii de frontieră aflați în misiune au procedat la oprirea unui autovehicul marca Audi A4 de culoare neagră, înmatriculat în Belgia. Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia procedând la urmărirea acestuia. La scurt timp, mașina a fost depistată pe o stradă lăturalnică a localității. Șoferul părăsise mașina, iar în interiorul vehiculului au fost identificaţi șase cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

În urma căutărilor, polițiștii de frontieră au reușit să-l găsească pe șoferul fugar, un cetățean român cu domiciliu în Bihor, acesta fiind condus la sectorul PF pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că cele șase persoane sunt cetățeni din India,  toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, declarând că doreau să ajungă în municipiul Timișoara, cu sprijinul cetățeanului român

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faţă de cetăţenii indieni.

De asemenea, cetățeanul romîn este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole