Încep manifestările dedicate împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, de la Timişoara

Împlinirea a 32 de ani de la declanşarea Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara va fi marcată printr-o serie de manifestări care se vor desfăşura în perioada 15 – 20 decembrie şi care vor începe cu Marşul Libertăţii, organizat de Primărie, pe traseul Piaţa Maria – Piaţa Victoriei – Operă – Catedrală şi vor continua cu slujbe comemorative, depuneri de coroane, expoziţii şi concerte.

În 16 decembrie va avea loc şedinţa festivă a Consiliului Local, după care vor urma pelerinaje la monumentele eroilor, un moment de reculegere şi aprinderea „candelelor nemuririi” şi concertul „Folk for Revolution”.

Data de 17 decembrie este zi de doliu în municipiu şi va începe cu o slujbă la Catedrala Mitropolitană, apoi se vor depune coroane la mormintele martirilor din Cimitirul Eroilor, unde se va oficia şi un parastas comun.

20 decembrie este ziua în care Timişoara s-a declarat „liberă”, momentul fiind marcat în fiecare an, la ora 12,00, prin sunetul sirenelor.

Totodată, membrii Asociaţiei Suporterilor Timişoreni Druckeria se vor aduna, joi, în Piaţa Maria, de unde fanii vor pleca spre Catedrala Mitropolitană, unde vor depune candele aprinse, după care se vor îndrepta spre Piaţa Operei. Marşul se va încheia la Cimitirul Eroilor, unde vor fi depuse coroane de flori în amintirea eroilor Timişoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole