Timiș: incendiu puternic la anexa unei case – au ars 80 baloți de lucernă și 1.000 kg de fân


În ultimele 48 de ore, la nivelul ISU Timiș s-au înregistrat 141 de intervenții și misiuni specifice. Astfel că, pompierii militari timișeni au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile P.S.I. necesare la nouă accidente rutiere, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, au salvat două animale. De asemenea, au asigurat trei misiuni de protejare a comunităților în cadrul evenimentelor publice cu aflux mare de persoane, dar și alte trei misiuni specifice. Pe lângă acestea, au fost desfășurate șase misiuni de recunoaștere la spitale, în vederea prevenirii producerii unor incendii.

„Pe partea de acordare a primului ajutor medical, echipajele SMURD au asigurat răspunsul la 117 solicitări.
Pompierii militari timișeni au intervenit prompt, sâmbătă, 24.09.2022, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă în comuna Curtea. La fața locului au fost trimiși 11 subofițeri din cadrul Stației de Pompieri Făget, cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul s-a manifestat la acoperișul de pe o anexă, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. În urma incendiului au fost afectate 2 încăperi, un grajd și au ars 9 scule electrice. De asemenea, au ars 80 baloți de lucernă și 1000 kg de fân. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, transmite ISU Timiș.

Pompierii timișeni reamintesc cetățenilor că este necesar să acorde o atenție sporită activităților gospodărești, pentru a reduce riscul producerii unui incendiu, astfel:
– Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.
– NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.
– Instalați detectoare de fum, pentru reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.
– Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.
– NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
– Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;
– NU aruncați la întâmplare resturile de țigări sau chibrituri utilizate la aprindere focului cu lemne, inclusiv în camera centralei termice și nu optați pentru golirea scrumierelor în coșurile menajere.
– Amplasați materialele combustibile la o distanță de cel puțin 1,5 metri față de sursele de căldură (sobe cu sau fără acumulare de căldură, reșouri).
– Izolați sursa de căldură față de podea și de pereții din încăpere.
– NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
– Interziceţi jocul copiilor cu focul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole