Incendiu devastator la ieşirea din Timişoara spre Săcălaz – la fosta fabrică de ţigări a omului de afaceri Zaher Iskandarani

Un incendiu a izbucnit joi seară la o hală industrială a fostei fabrici de tutun, de la ieşirea din municipiul Timişoara spre localitatea Săcălaz, existând mari degajări de fum.

Ofiţerul de presă al ISU Timiş, Zorica Mircov, a precizat că nu s-au înregistrat victime.

„Este o hală industrială cu mai multe compartimentări. Din primele informaţii, incendiul a pornit din încăperea în care erau depozitate mai multe echipamente şi aparatură pentru jocuri de noroc. La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul 2 cu o autospecială de stingere, o autoscară de lucru la înălţime, ofiţeri şi 15 subofiţeri”, a precizat sergent major Zorica Mircov.

Incendiul a izbucnit la una dintre halele fabricii, în care au fost depozitate jocuri electronice.

Din primele informaţii nimeni nu a fost rănit, angajaţii au ieşit singuri din incintă.

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT să închidă uşile şi ferestrele, să astupe gurile de aerisire şi să oprească funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare.

UPDATE.

Comunicat ISU Timiș:

“În data de 14.04 2022 ora 16.54 în urma apelului pe S.N.U.A.U 112, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu la un depozit, pe platforma fostei fabrici de țigări, la ieșirea din Municipiul Timișoara,  spre Sacalaz, DN59A,  KM 5.
Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forțe și mijloace:
Detașamentul 2 de Pompieri, Detașamentul 1 de Pompieri, Detașamentul Lugoj de Pompieri,  Stația de Pompieri Buziaș,  Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri Făget,  Stația de Pompieri Deta:
4 Autospeciale de primă intervenție și comandă APIC,
12 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN,  1 SMURD B, 6 Ofițeri, 54 subofițeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situații de Urgență.
Incendiul se manifesta într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide.
A fost transmis mesaj de informare pentru populație RO ALERT. A fost dispusă creșterea capacității operaționale la Detașamentul 2 Timișoara și activarea Grupei Operative. Se intervine în interiorul halei pentru împiedicarea propagării incendiului la materialele periculoase. Totodată se intervine pentru evacuarea acestora.
În sprijin de la ISU Arad 3 Autospeciale de stingere cu apă și spumă, ASAS, 14 subofițeri“, arată sursa citată.

Screenshot

Recomandările noastre

Cele mai citite articole