INCENDIAR. Dominic Fritz dezvăluie că a renunțat la un salariu de 4.000 de euro pentru a fi primar al Timișoarei: este un loc de muncă în care îmi pot folosi talentele – importante sunt momentele cu familia și de contribuția la binele comun

Într-o declarație emoționantă pentru PrimaNews, primarul Dominic Fritz a dezvăluit de ce a renunțat la un post de 4.000 de euro pentru cel de primar, cu salariu la jumătate.

Pentru Fritz, fericirea nu este legată de bogăție, ci de momentele cu familia și de contribuția la binele comun.

Lucrurile care mă fac fericit sunt, nu știu, să vin acasă și să mă aștepte fetița mea de 2 ani, să merg la o plimbare cu câinele meu, să-mi pregătească soția mea o cină superbă. Adică, lucrurile care mă fac fericit sunt lucruri pentru care nu trebuie foarte mulți bani“, a spus primarul Timișoarei.

Dominic Fritz nu s-a oprit doar familie, ci a vorbit și de satisfacția pe care i-o aduce slujba sa de primar. El consideră că un loc de muncă în care poate folosi talentele pe care i le-a dat Dumnezeu și experiența profesională în beneficiul comunității este la fel de valoros ca și momentele din viața personală.

Și la fel de mult mă face fericit un loc de muncă, un job, unde pot să folosesc talentele pe care mi le-a dat Dumnezeu și experiența profesională pe care o am, în folosul unei idei care este mai mult decât propria mea carieră, care transcede cumva ambiția mea personală și care este o exprimare a ambiției unei comunități. Acest lucru s-a văzut foarte, foarte frumos anul trecut când am fost Capitală Europeană a Culturii, când s-a mobilizat o comunitate întreagă și nimeni nu a făcut aceste proiecte și evenimente doar ca să se simtă bine, ci pentru a dărui, de fapt. Și asta mă fascinează la postul de primar și asta mă fascinează în politică. Hanna Arendt, care este un filozof foarte important, a spus că politică este iubirea aproapelui aplicată și eu cred foarte mult că prin ceea ce fac la primărie, pot să contribui la o comunitate mai puternică, mai bogată și spiritual și material. Și iubesc această țară, sunt îndrăgostit de ea de la 19 ani, m-am îndrăgostit de Timișoara. Și este o onoare foarte, foarte mare pentru mine să-mi pot dedica timpul, viața și energia acestui oraș“, a completat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole