IKEA susține că oferă salarii nete care pornesc de la 3.000 de lei lunar la magazinul din Dumbrăvița

Reprezentanții IKEA au anunțat printr-un comunicat de presă că în 8 iunie va fi inaugurat magazinul din Timișoara, construit la intrare în oraș.

Magazinul IKEA din Timișoara va fi al treilea din România și primul din zona de vest a țării.

Investiția se ridică la peste 60 milioane de euro.

IKEA s-a aflat în mijlocul unui scandal după ce compania a fost acuzată în social media că oferă salarii de aproximativ 1.800 – 2.000 de lei pe lună angajaților pe care vrea să-i atragă pentru magazinul planificat să se deschidă la Timișoara, în comuna Dumbrăvița.

Ikea a transmis într-un interviu acordat wall-street.ro că nu a publicat niciodată salariile pe nicio platformă și că remunerațiile angajaților nu pot fi dezvăluite.

Pentru angajații din Timișoara, IKEA a anunțat anterior, ca răspuns la o solicitare Wall-Street.ro că salariul net pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului.

Când vine vorba despre salarii, considerăm că este dreptul angajaților noștri la confidențialitatea datelor. Noi nu am postat un anunț de acest gen pe Facebook în care să menționăm salariul. Este posibil să fie doar o interpretare sau pur și simplu comentarii care se postează și oamenii să reacționeze și atunci să se încurajeze unii pe alții să lase genul acesta de comentarii. Dar noi nu postăm tocmai din cauza sau datorită acestei politici pe care o avem și dorim să păstrăm confidențialitatea pe zona aceasta de salarizare. Noi nu postăm. Candidații noștri au acces la aceste informații în cadrul procesului de recrutare și ajungem în momentul final în faza de ofertare, când discutăm deschis cu candidații noștri despre asta, îi anunțăm care este oferta salarială și bineînțeles toate beneficiile pe care le le include munca la IKEA”, a declarat Adriana Petre, People & Culture Manager IKEA Timișoara.

Câştigul salarial mediu net, în România, a fost de 4.554 lei în luna martie 2023, în creştere cu 284 lei (6,7%) faţă de luna februarie 2023, iar cele mai mari valori au fost înregistrate în sectorul fabricării produselor din tutun (10.989 lei), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). La polul opus, cele mai mici valori ale salariului net au fost consemnate în sectorul hoteluri şi restaurante (2.430 lei).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole