FOTO/Video. Timiș: zeci de percheziţii în Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș la membrii unei grupări de traficanţi de droguri – bănuiţii ar fi achiziţionat substanţele în cantităţi mai mari de la dealeri din judeţul Timiş

Poliţiştii Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii DIICOT fac 13 percheziţii domiciliare, marţi, la membrii unei grupări de traficanţi de droguri de risc şi de mare risc, suspecţii urmând să fie ridicaţi pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie – septembrie 2023, în judeţul Arad, ar fi fost constituit şi ar fi acţionat un grup infracţional specializat în procurarea, deţinerea şi comercializarea către consumatorii din acest judeţ, de droguri de risc (canabis) şi de mare risc, 3-CMC (cristal), precum şi de substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive. Membrii grupului ar fi obţinut din activitatea infracţională beneficii materiale substanţiale„, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

La sediul DIICOT Arad vor fi audiate 13 persoane „despre care există date şi indicii temeinice că sunt implicate în săvârşirea infracţiunilor”.

Totodată, procurorii DIICOT şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Caraş-Severin efectuează, marţi dimineaţa, 15 percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, într-o cauză penală de trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi operaţiuni cu substanţe psihoactive.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, 15 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc – canabis, şi de mare risc – ecstasy, amfetamină şi cocaină, precum şi alte substanţe psihoactive. Faptele s-au petrecut în perioada 2022-septembrie 2023, iar principalii vizaţi erau tinerii.

Din cercetările efectuate a rezultat că bănuiţii ar fi achiziţionat substanţele în cantităţi mai mari, de la dealeri din judeţul Timiş, după care le-ar fi porţionat ‘în doze’ şi le-ar fi vândut„, precizează sursa citată.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi conduse, pentru audieri, 15 persoane.

Dosarul penal are ca obiect „traficul de droguri de risc, de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii„.

Acţiunea poliţiştilor şi procurorilor DIICOT beneficiază de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi IPJ Caraş-Severin, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin şi grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală, se mai arată în comunicat.

De asemenea, la data de 26 septembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, efectuează 15 percheziții domiciliare, în județul Hunedoara, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și mare risc și introducerea sau scoaterea din țară de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, o persoană bănuită ar fi racolat mai mulți tineri, consumatori de droguri, constituind un grup infracțional organizat, în scopul cumpărării de droguri, la prețuri de 30 – 50 de lei gramul și vânzării, ulterioare, cu 150 – 250 de lei doza.

Pentru membrii grupului infracțional care ar fi avut rolul de a intermedia tranzacții (dealeri) ar fi fost fixat un preț preferențial de 100 de lei gramul de cristal (3-CMC, drog de mare risc).

11 persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează marţi dimineaţa peste 50 de acţiuni operative în cadrul unei ample operaţiuni de destructurare a unor grupări infracţionale de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă şi criminalitate informatică.

Conform DIICOT, în cadrul acestei operaţiuni vor fi puse în executare peste 260 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole