FOTO. Trei patiserii închise și amenzi de aproape 200.000 de lei după controalele OPC

Mizerie și produse expirate asta au găsit inspectorii OPC patiseriile din Timiș. În perioada 1 – 19 aprilie, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș au efectuat 31 de acțiuni de control în supermarketuri, patiserii, operatori economici care își desfășoară activitatea în  piețe.

În urma acestor acțiuni, comisarii Protecției Consumatorilor au dat 18 amenzi, în valoare totală de 193.000 lei și 11 avertismente. La aceste măsuri se mai adaugă și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe în valoare de peste 22.000 lei. De asemenea, a fost propusă închiderea temporară a trei patiserii, pe o durată de cel mult 6 luni.  

Printre cele mai importante nereguli găsite sunt: Comercializarea unor produse depistate fără termene de valabilitate afișate pe etichetă; Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită; Comercializarea unor ouă cu data durabilității minimale depășită; Comercializarea unor ouă fără data durabilității minimale menționată pe coajă; Folosirea, în procesul tehnologic de preparare, a unor tăvi și cuptoare neigienizate corespunzător și a unor ingrediente cu termen expirat; Utilizarea unor cântare neverificate metrologic; Comercializarea unor produse de cofetărie fără elemente de informare-caracterizare; Comercializarea unor produse de cofetărie preambalate, cu ambalaj deteriorate; Depozitarea necorespunzătoare, pe paviment, a cutiilor cu produse; Depozitarea produselor în recipiente improprii (crème în găleți de plastic, refolosite); Utilizarea unor spații de depozitare neigienizate; Folosirea unor vitrine frigorifice de expunere la vânzare neigienizate; Neconcordanțe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat.

Terenul de padel din Ghiroda vandalizat

Primăria Ghiroda informează că un adolescent de 15 ani din comună a considerat că este în regulă să își verse nervii aruncând cu pietre în panoul de sticlă, iar terenul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole