FOTO. Pregătiri pentru Ziua Națională – a avut loc antrenamentul general prin fața Catedralei Mitropolitane

Ziua Națională a României, 1 decembrie, începe la ora 09:30, în fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Timișoara.

Astăzi, a avut loc repetiția generală pentru parada militară.

Pentru a sărbători cum se cuvine Marea Unire, militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal” alături de personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Direcției Județene de Informații Timiș, Penitenciarul Timișoara și Asociația reconstituiri istorice din Timișoara au desfășurat astăzi antrenamentul general pe Bulevardul Regele Ferdinand I prin fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe“, transmite Brigada 18 Decebal.

Măsurile luate de autorități

În cadrul plutoanelor de defilare, pompierii militari timișeni vor participa cu 11 autospeciale de intervenție (3 motociclete SMURD, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 ambulanță neonatală, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 1 autospecială pirotehnică, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi), garda portdrapel și un pluton de onoare“, arată ISU Timiș.

De 1 decembrie  aproape 1.000 de poliţişti se vor afla pe străzile din județul Timiș, în perioada minivacanţei, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi  drepturilor cetăţenilor“, arată IPJ Timiș.

Pentru fluidizarea traficului, se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Totodată, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei“, arată Poliția de Frontieră.

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș va acționa cu efective mărite pentru intensificarea măsurilor de ordine si siguranță publică, având ca principală misiune siguranța tuturor cetățenilor. În această perioadă au loc 21 de evenimente cu public numeros, iar noi vom avea o prezență activă pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, astfel încât manifestările publice să se desfășoare în condiții de siguranță“, transmite Jandarmeria Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole