FOTO. Lugoj, urmările vijeliei: copaci rupți, acoperișuri puse la pământ, stâlpi prăbușiți

Vântul puternic care a afectat judeţul Timiş în noaptea de miercuri spre joi a provocat căderea mai multor copaci, decopertări de acoperişuri, dar şi răsturnarea a două TIR-uri în care se aflau două persoane

Primarul Claudiu Buciu, a anunţat, că echipajele societăților primăriei au intervenit în principal pentru a debloca drumurile publice afectate (chiar închise – Splaiul 1 Decembrie 1918) și pentru a elibera parcurile de copacii căzuți.

“Am identificat 8 acoperișuri de bloc căzute, unele chiar pe autoturisme, avariindu-le considerabil. Toate au fost construite fără autorizație de construire, iar pagubele produse vor trebui suportate de proprietarii imobilelor.  Am identificat 12 stâlpi ce deservesc rețeaua de distribuție a energiei electrice și iluminatul public, stâlpi prăbușiți sau rupți. Distribuitorul de energie electrică intervine deja pentru a remedia situația. Din păcate au fost din nou afectați copacii din curtea Spitalului, unul dintre aceștia dărâmând practic gardul instituției. La fel s-a dărâmat parțial și gardul Cimitirului Romano-Catolic de pe strada Romanilor.  Mai multe sălcii de pe malul Timișului s-au rupt și au căzut peste parapet în zona Splaiului 1 Decembrie 1918, aici vor intervenii colegii de la Apele Române, alături de echipele noastre care sunt deja pe teren“, a declarat Claudiu Buciu.

Pe de altă parte pompierii ISU Banat au mai intervenit în localităţile Giroc (o degajare de copac, o inundaţie şi un contor de gaz spart), Chişoda (două inundaţii în gospodării), Parţa, Silagiu şi Utvin (degajări de copaci şi gospodării inundate).

În urma fenomenelor meteorologice avertizate, au intervenit forţe şi mijloace din cadrul ISU Banat din Timişoara, Lugoj, Buziaş, Făget şi Deta, care au acţionat cu peste 20 de autospeciale de primă intervenţie şi comandă, cu module de descarcerare şi peste 50 de subofiţeri.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole