FOTO Exercițiu cu forțe și mijloace în teren ale ISU Timiș – un incendiu a izbucnit într-o sală de cinema pe timpul unui film – mai mulți spectatori au devenit victime

Pompierii militari timișeni au desfășurat luni, 7 august, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren – incendiu izbucnit într-o sală de cinema, pe timpul derulării unui film artistic.

Potrivit scenariului, incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum, iar mai mulți spectatori nu au reușit să se autoevacueze, devenind astfel victime.

De urgență au fost alertate toate subunitățile de intervenție ale ISU Timiș și la locul evenimentului s-a acționat cu 12 autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SMURD, dintre care, una cu medic și două ambulanțe SAJ, dintre care, una cu medic. La fața locului au fost mobilizate două servicii private pentru situații de urgență.

Pentru gestionarea eficientă a situației de urgență s-a dispus activarea Grupei Operative şi încadrarea Punctului Operativ Avansat.

Obiectivele exercițiului desfășurat ieri au urmărit perfecționarea deprinderilor personalului implicat, îmbunătățirea cooperării inter-instituționale, precum şi antrenarea tuturor forțelor participante în conducerea acțiunilor de limitare şi înlăturare a urmărilor situației de urgență„, transmite ISU Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole