FOTO Dezastru în Timiș. Alimente cu urme de mucegai, muște și mizerie. O patiserie, un fast-food și o pizzerie din Deta și Jebel închise de Protecția Consumatorilor

Dezastru descoperit de comisarii CJPC Timiș în câteva localuri din județ. Inspectorii Protecției Consumatorilor au verificat 13 operatori economici din Deta și doi din Jebel. S-au găsit produse mucegăite, vitrine neigienizate și muște. Trei operatori economici s-au ales cu activitatea oprită până la remedierea deficiențelor.

Au fost controlați S.C.  NIADAL ABATEX COMPANY SRL, COTROCEANU CÂTA MARIANA II,  VERTOPAN TEREZIA FOOD II, S.C. MIDAS CENTER COMP SRL, S.C. VISAL SRL, S.C. MSA SECRET SRL, S.C. PATISERIA DUK LEON SRL,S.C. SWEETS MADY SRL, S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), S.C PALCO SRL, S.C. AYLINE CASIAN SRL (CASI CAFFE&LOUNGE), S.C. M.V.L-VYMYAN SRL, MISTIC RADMILA PFA din Detași S.C. REBEDAV ABC SRL, S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel„, transmite Alin Gubandru, comisar șef adjunct CJPC Timiș.

Comisarii timișeni au aplicat: 16 amenzi contravenționale, în valoare totală de 92.500 de lei; trei avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru trei unități, respectiv S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD II din Deta și S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la: utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente ruginite; comercializarea unor preparate fără data preparării; neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor și utilajelor; nerespectarea condițiilor de depozitare; comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte; comercializarea unor legume și fructe depreciate; utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse; existența insectelor vii și moarte în spațiul de producție, pe materia prima, inclusiv pe produsele finite; folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigură, produselor, temperatura prescrisă de producător; existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător; folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare; comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai; comercializarea unor produse expuse la vânzare cu ambalaje deteriorate, lipsite în totalitate de etichete cu elemente idenficare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole