Fostul director al Spitalului Deta – Codruța Bungău – declarată incompatibilă de către ANI – unitatea este condusă acum de un PSD-ist cu un dar de nuntă de 33.000 de euro

Agenția Națională de Integritate a anunțat într-un comunicat de presă că fostul director al Spitalului din Deta, Codruța Bungău, a fost declarată incompatibilă cu funcția.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 mai 2019 – 31 mai 2021 întrucât a exercitat simultan cu funcția manager al Spitalului Orășenesc Deta și funcția de medic primar în cadrul unei societăți comerciale și în cadrul cabinetului medical individual, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006“, arată ANI.

Conform site-ului unității medicale, actualmente manager al Spitalului este un PSD-ist, Alin Lăpădatu, care, coincidență, este soțul consilierului local din Timișoara, Andra Lăpădatu.

Cei doi îl au ca naș de cununie pe actualul șef al PSD Timiș, Alfred Simonis.

Interesant este că Alin Lăpădatu și-a depus o declarație de avere la numirea în funcție, pe data de 7 septembrie 2022, iar pe data de 8 decembrie 2022 și-a depus alte două declarații de avere, la încetarea mandatului și la renumirea în funcție, ceea ce sugerează că Alin Lăpădatu a fost numit manager interimar pe o perioadă de trei luni, care ulterior a fost prelungită.

Conform documentului, actualul managerul interimar al Spitalului din Deta deține șapte terenuri intravilane sau agricole la Dumbrăvița, Ciacova, Săliște (Sibiu), Sânandrei și Covaci. Totodată, deține o casă de locuit la Dumbrăvița, un apartament în Timișoara și o casă de vacanță la Săliște (Sibiu).

În calitate de medic specialist la Deta, Alin Lăpădatu a încasat un venit net de peste 150.000 de lei, iar soția sa peste 200.000 de lei din salariul de programator IT și alți 13.000 de lei din indemnizația de consilier local.

Totodată, managerul interimar al Spitalului din Deta, Alin Lăpădatu, mai declară și un dar de nuntă de 33.500 de euro, eveniment despre care puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole