Echipa universitară de fotbal CSU UVT câștigă finala Cupei României, faza județeană Timiș

Pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara a avut loc, sâmbătă, finala Cupei României la fotbal, faza județeană Timiș, între CS Comloșu Mare și CSU Universitatea de Vest din Timișoara. Partida decisivă a fost câștigată de echipa universitară a clubului UVT cu 1-0 (1-0), care a avut calitate de oaspete. Golul a fost marcat de Florin Olariu în minutul 26, din lovitură de la 11 metri. În repriza a doua, studenții se puteau desprinde, ratând patru ocazii clare, pe lângă un șut în bară. Jucătorul finalei a fost declarat decarul universitarilor, Ionuț Vucea.

Rezultatul a fost obținut grație antrenamentelor zilnice efectuate de  echipa timișoreană, care au înclinat balanța în fața experienței jucătorilor echipei comloșene.

În acest meci, toți cei care au fost pe teren la CSU UVT sunt studenți, 8 dintre titulari la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Proiectul sportiv fotbalistic al UVT este încununat la nivel universitar cu un nou trofeu, în doar 4 ani: UVT a fost campioană universitară în 2017 și 2019, vicecampioană în 2018, dar a și marcat participări la Campionatul European Universitar, în 2017 și 2019. CSU UVT a promovat din liga a VI-a în liga a V-a la prima participare, în 2018, iar în anul următor a urcat în liga a IV-a. Pandemia a oprit parcursul bun al echipei, în 2020, când se clasa pe locul al treilea, la finalul turului ligii a IV-a, cu șanse reale de a ajunge la barajul pentru promovarea în liga a III-a. Transformarea bazei CFR în spital COVID a afectat posibilitățile de antrenament ale echipei, care a pierdut finala Cupei României din 2020, faza judeteană, în fața echipei Pobeda Dudeștii Vechi.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „UVT se află într-un parteneriat fotbalistic cu Ripenisa Timișoara, astfel încât studenții au perspectivele fotbalistice profesioniste bine definite, în cazul în care confirmă la echipa universitară. Iată că și prin sport, în parteneriat cu echipa de liga a doua Ripenisa Timișoara, la UVT se construiesc cariere și se formează caractere. Felicitări studenților care au obținut această frumoasă victorie, prin câștigarea finalei județene Timiș a Cupei României!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole