Jimbolia și Deta au devenit stațiuni de interes local – traficul de țigări și cel de migranți vor încânta turiștii

România are de miercuri mai multe stațiuni turistice de interes local. Pe listă sunt și două două orașe din Timiș, dar și altele trei din vestul țării.

Este vorba despre orașele Deta și Jimbolia. De asemenea, pe listă se regăsesc și orașul Pecica, din județul Arad, plus localitățile Berzasca, Coronini și Mehadia, din județul Caraș-Severin.

„Felicitări tuturor comunităților care au devenit astăzi stațiuni turistice! În perspectivă, acestea pot opta pentru înființarea unei Organizații de Management al Destinației, dezvoltată la nivel local, pentru care se impune, printre criteriile minime obligatorii, deținerea acestui statut sau existența a cel puțin 100 de locuri de cazare în structurile clasificate. Totodată, reprezentând poli de dezvoltare turistică, stațiunile vor beneficia de noi oportunități de a atrage investitori, fapt ce va încuraja o prezență tot mai mare a turiștilor în aceste zone”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Fiind în zone de graniță dele două orașe sunt în centru atenției atât pentru traficul de țigări, cât și de cel de migranți.

Cu ocazia acesta ar putea fi amenajate puncte de obervație, ca pentru animale în păduri, pentru a încânta turiștii care vor da buluc în cele două localități să vadă indienii cu trec ilegale frontiera sau cum sunt cărate țigările peste câmpuri.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole