Dominic Fritz: una dintre școlile de tradiție este în plin proces de modernizare – elevii de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva vor învăța într-o școală modernă –  au fost finalizate deja fațadele

Primăria Timișoara are în derulare un proiect de modernizare a Liceului Pedagogic Carmen Sylva.

Potrivit primarului Dominic Fritz, jumătate din lucrări sunt finalizate și până în toamnă tinerii de aici vor învăța într-o școală modernă.

Clădirea are peste 120 de ani și este una emblematică pentru Timișoara. Acum își va recăpăta strălucirea. Refacem acoperișul, fațadele, tâmplăria, dar și termoizolăm clădirea pentru confortul celor care vin la școală aici. Toate lucrările se fac cu respect pentru identitatea arhitecturală și istorică a clădirii. Investim 20% din bugetul de dezvoltare al Timișoarei pentru educație. Timișoara e astăzi pe drumul către mai bine. Până acum, am refăcut sistemul de hidroizolație și de colectare a apelor pluviale de pe acoperiș, inclusiv înlocuirea țiglei, termoizolarea podului și consolidarea acoperișului. Fațadele au fost zugrăvite, iar cărămida aparentă a fost curățată cu jet de apă. În prezent, lucrăm la reabilitarea completă a fațadei principale, urmând a fi efectuate și lucrările de termohidroizolație a acoperișului sălii de sport, de înlocuire a tâmplăriei și a țiglelor fisurate sau sparte“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole