Dominic Fritz și Alin Nica – chemați la ordin de noul prefect Mihai Ritivoiu, pentru problema încălzirii

Noul prefect al judeţului Timiş, social-democratul Mihai Ritivoiu, specialist în centrale termice, deținând o firmă care montează sisteme de încălzire, a anunţat că îi cheamă de urgenţă la discuţii pe primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Nica, pentru a discuta problema încălzirii abonaţilor în sistemul centralizat al Colterm, care se află în insolvenţă, şi pentru a vedea cum poate ajuta Guvernul la depăşirea acestei crize, până la ieşirea din iarnă.

„Sunt reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar sunt şi reprezentantul cetăţenilor în ceea ce înseamnă relaţia cu statul. Timişoara traversează în această iarnă o criză de mari proporţii, a încălzirii centralizate, a Colterm, şi în acest context aş dori să-i invit de urgenţă, în măsura în care este posibil, pe primarul Timişoarei şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş la o discuţie pentru a vedea exact ce măsuri trebuie luate şi unde poate Guvernul să continue să intervină pentru a ieşi din iarnă. În această chestiune nu avem partide politice, ci avem strict interesul cetăţeanului şi dorinţa tuturor de a ieşi din iarnă cu bine”, a afimat Mihai Ritivoiu.

Prefectul de Timiş a subliniat faptul că România se confruntă cu „vremuri complicate”, criza facturilor la energie suprapunându-se pandemiei de COVID-19, dar şi în plan extern cu tensiunile din Ucraina. Pe lângă acestea, judeţul Timiş are şi o situaţie specială cu migranţii care încearcă zilnic să treacă ilegal frontiera.

„Mai avem şi disoluţia autorităţii de stat, care se poate percepe în ultimii ani tot mai evident, şi principalul meu obiectiv este să le redau cetăţenilor încrederea în instituţiile statului, dar să dau şi instituţiilor statului încrederea că vor fi respectate pentru a-şi putea exercita atribuţiile în slujba cetăţeanului”, a detaliat Ritivoiu.

Prefectul judeţului Timiş a menţionat că va avea o colaborare cu toate partidele politice, cu toate primăriile, cu Consiliul Judeţean şi cu societatea civilă pentru a transmite ideea actului de guvernare onestă şi în folosul cetăţenilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole