Dominic Fritz: s-a terminat cu favoritismele, locuitorii orașului s-au plâns de muzica dată tare, iar fosta administrație a fost surdă pentru că patronii au avut canale de influență politică

Primarul Timișoarei spune că suspendarea activității unor localuri din Timișoara s-a făcut ca urmare a sesizărilor venite de la cetățenii exasperați de gălăgia creată în miez de noapte.

Dominic Fritz denunță presiunea unor oameni de afaceri asupra fostei administrații și astfel li s-a permis să încalce legea.

“Poliția locală a primit o mulțime de sesizări de la voi pentru tulburarea liniștii publice de către trei localuri din centru, a intervenit, a dat amenzi repetate, iar ultima sancțiune posibilă legal a fost suspendarea timp de două săptămâni a activității. Am dat curs, conform legii, acestei solicitări venită din partea Poliției Locale pentru cele 3 localuri.  Putem avea un centru viu, fără ca legea să fie încălcată, putem să fim un oraș în care oamenii se distrează dar, în același timp, respectuos cu cetățenii.  Vară de vară locuitorii din centrul orașului s-au plâns de organizarea unor petreceri, cu muzică la intensitate mare și larmă, dar de fiecare dată fosta administrație a fost surdă  pentru că patronii au avut canale de influență politică. În perioada următoare vom verifica și localurile care ocupă ilegal domeniul public.  Puterea de presiune a unor oameni de afaceri asupra fostei administrații a fost mare, li s-a permis să încalce legea, când altora li s-a impus respectarea regulilor. Or, acum regulile sunt aceleași pentru toți, vor fi aplicate indiferent câtă presiune publică și politică vor pune pe primărie sau pe Poliția Locală. Și asta este greu de acceptat pentru cei care care au fost, ani la rândul, deasupra legii. S-a terminat cu favoritismele, regulile se aplică tuturor atunci când legea este încălcată în Timișoara“, spune primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole