Dominic Fritz promite bicicliștilor acces facil pe Pasarela Gelu: imaginea cu oameni cărând biciclete va dispărea

Primăria Timișoara a demarat lucrările de execuție pentru obiectivul de investiții „Pasarela Gelu-Crizantemelor”, din zona Iosefin – Dâmbovița, proiect finanțat prin programul „Anghel Saligny”.

Podul pietonal de la capatul străzii Crizantemelor, care face legătura cu strada Gelu, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și a fost construit acum mai bine de 70 de ani.

Pasarela este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura de rezistență, deoarece nu s-au mai făcut lucrări majore de reabilitare din 1949.

Zilele trecute primarul Dominic Fritz a anunțat că 13 arbori mari de lângă Pasarela Gelu sunt mutați pentru a nu fi afectați de lucrările de reabilitare a pasarelei.

Edilul a mai declarat astăzi că după finalizarea lucrărilor bicicliștii vor avea un acces mai facil.

Imaginea aceea cu oameni cărând biciclete sau cărucioare ca să ajungă pe Pasarela Gelu va dispărea. Începem în următoarele săptămâni un proiect important pentru timișorenii care locuiesc în Iosefin și Dâmbovița: Pasarela Gelu devine un coridor velo, nu doar pietonal, care face legătura între cele două maluri ale Begăi. Pista de biciclete de pe pasarelă va fi conectată cu pistele de pe maluri și va fi accesibilă pentru toată lumea. Adică, nici părinții cu cărucioare, nici bicicliștii și nici persoanele în scaun cu rotile nu vor mai depune eforturi să ajungă pe pasarelă.  Podul va fi iluminat arhitectural și pietonal, lucru care va putea fi admirat de la distanță de pe promenadă. Iar în urma lucrărilor de consolidare pasarela va fi din nou sigură pentru utilizatori“, a spus Dominic Fritz.

Valoarea contractului este de 12,2 milioane de lei (TVA inclus), iar durata lucrărilor este de 6 luni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole