Dominic Fritz, primul client al IKEA Timișoara: această investiție ne va face și mai atractivi – este și un mesaj de încredere

Cel mai nou magazin IKEA s-a deschis oficial pentru clienți în urma ceremoniei simbolice de plantare a unui copac, moment care a adus în prim plan viziunea companiei de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni.

Ziua deschiderii a reunit reprezentanți cheie din partea IKEA – Ekaterina Egorova, CEO IKEA SEE, și Nicoletta Muscinelli, Market Manager IKEA Timișoara, precum și partenerii IKEA împreună cu reprezentanți din partea autorităților locale – Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița, Dominic Fritz, primarul Timișoarei și Therese Hyden, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în România.

De remarcat că partea suedeză l-a invitat la eveniment și pe șeful de la Dudeștii Noi al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Este de remarcat acest aspect deoarece în trecutul recent Ambasada Suediei era extrem de preocupată de lupta împotriva corupției din România, iar acum este invitat la un eveniment un veritabil penal într-o funcție publică, acuzat de ANI în trei dosare penale. O schimbare de atitudine demnă de remarcat, cu atât mai mult cu cât doi PNL-ști din Timiș, colegi ai lui Alin Nica, au fost trimiși în judecată chiar pentru corupție în mandatul său.

O nouă investiție majoră reafirmă statutul Timișoarei de pol de atracție economică. IKEA a deschis în orașul nostru, primul magazin din România din afara Bucureștiului. Acesta este și un mesaj de încredere transmis și altor potențiali investitori: că Timișoara este un oraș dinamic și atractiv, cu un potențial de dezvoltare uriaș.  De altfel, IKEA a ales Timișoara deloc întâmplător: în ultimii doi ani, pe piața imobiliară, Timișoara are investiții în derulare de circa un miliard de euro, reprezentând jumătate din investițiile imobiliare din toate orașele țării, cu excepția Capitalei. Cred că această investiție ne va face și mai atractivi, nu doar pentru cei din regiune, dar și pentru cei din Ungaria și Serbia, iar efectele economice secundare pentru Timișoara vor fi mari“, a declarat Dominic Fritz.

Noul magazin are o suprafață de 26.000 de metri pătrați și oferă o gamă variată de 8.300 de produse de amenajare a locuinței care reflectă filozofia IKEA de design democratic, îmbinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut.

“IKEA este prezentă pe piața din România de 16 ani și suntem cât se poate de bucuroși de faptul că astăzi avem ocazia să facem acest pas important – deschiderea primului magazin în regiunea de vest a țării. Valoarea totală a investiției este de 60 de milioane de euro, ceea ce ne-a permis să creăm cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de Sud-Est și să aducem 300 de oportunități de angajare în regiune. Sperăm ca IKEA Timișoara să aducă inspirație și experiențe unice în cadrul magazinului pentru viitorii clienți, oferind totodată o soluție la nevoia tot mai mare de e-commerce din România.”, a spus Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara.

Parcarea noului magazin IKEA Timișoara are o capacitate de 754 de locuri disponibile, fiind dotată și cu 12 stații de încărcare a vehiculelor electrice și cu o infrastructură creată pentru o viitoare extindere, care poate susține până la 150 de stații de încărcare.

Magazinul folosește energie regenerabilă, fiind dotat cu 1.750 de panouri fotovoltaice pe acoperiș, și utilizează o centrală geotermală pentru consumul de energie.

Totodată, magazinul IKEA Timișoara este unic și mulțumită faptului că este primul magazin IKEA cu o grădină a biodiversității, aceasta având o suprafață de 1.600 metri și servind drept cămin pentru plante și insecte specifice regiunii, care sporesc biodiversitatea mediului înconjurător al magazinului.

Magazinul oferă clienților numeroase camere amenajate drept inspirație și o gamă de produse la prețuri accesibile, precum și șansa de a se bucura de momente plăcute în zona IKEA Café, pe terasa în aer liber și la Småland, locul de joacă dedicat copiilor.

Magazinul IKEA Timișoara din comuna Dumbrăvița este deschis în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 21:00, iar în zilele de duminică magazinul va funcționa între orele 10:00 și 20:00.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole