Dominic Fritz desființează 20 de posturi de șefi din Primăria Timișoara – în total se reduc 51 de posturi din cele existente

Primăria Timișoara a elaborat o nouă organigramă, ca urmare a măsurilor impuse de schimbarea legislației.

Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung impune autorităților locale adoptarea unor măsuri de reorganizare.

Ca urmare, și Primăria Timișoara a fost obligată să elaboreze o nouă organigramă, în conformitate cu prevederile legislative din actul normativ menționat. Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea organigramei intră de astăzi în procedură de transparență și este publicat pe site-ul instituției. Cetățenii pot face propuneri și observații pe marginea documentației, arată municipalitatea într-un comunicat de presă.

În urma modificărilor impuse de lege, numărul total de posturi de reduce cu 10%, respectiv se reduc 51 de posturi din totalul celor existente. Sunt desființate posturile de șef birou și structurile lor. Numărul de posturi de conducere se reduce la maxim 8% din posturi. Astfel, se desființează 20 de posturi de conducere, la nivelul instituției. Măsurile trebuie implementate până la 31 decembrie 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole