Dominic Fritz: Capitala Culturală este a Timișoarei și a timișorenilor, nu a unei persoane sau a unei asociații, lucru confirmat de Comisia Europeană

Primarul Dominic Fritz anunță, chiar în ziua izbucnirii războiului dintre Rusia și Ucraina, că proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană merge înainte și că schimbările realizate au fost confirmate de Comisia Europeană, infirmând astfel zvonurile despre o posibilă anulare a titlului câștigat.

“Suntem bucuroși să vedem că programul revizuit al Capitalei Culturale Europene este aliniat la direcția, viziunea și obiectivele bid-book-ului inițial depus de Timișoara, urmând aceleași stații și trasee și incluzând partenerii menționați inițial,” ne-a transmis Barbara Gessler, director general la Comisia Europeană“, anunță Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Titlul este al timișorenilor, nu al unei persoane sau al unei asociații

“Felicit Echipa Curatorială care a lucrat intens în ultimele luni pentru adaptarea bid book-ului cu care orașul a câștigat acest titlu la noul context în care trăim. Scrisoarea de felicitare primită de la Comisia Europeană confirmă aceste eforturi pe care noi, împreună cu o echipă de profesioniști, le facem pentru ca anul 2023, să fie unul de succes pentru Timișoara. Comunitatea este adevărata forță a acestui proiect care va schimba orașul pentru mulți ani de acum înainte. Îi așteptăm alături de noi pe toți ce care simt că aparțin acestei comunități. Pentru că titlul de Capitală Culturală Europeană este al Timișoarei și al timișorenilor, nu al unei persoane sau al unei asociații, lucru confirmat de Comisia Europeană în toate documentele oficiale. Actualizarea programului cultural 2023 a fost realizată de cei șapte curatori alături de operatorii culturali incluși în proiect în perioada candidaturii. Noua versiune aduce și proiecte noi. Prin Centrul de Proiecte Timișoara, în perioada următoare lansăm mai multe apeluri de proiecte pentru a construi această comunitate dinamică și incluzivă a Timișoarei, Capitală Culturală Europeană“, mai precizează primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole