Dominic Fritz: avem un oraș viu, vibrant și cu oameni implicați în viața comunității – acum un an începeam un profund proces de reformă

Primarul Timișoarei invită cetățenii interesați să participe la o întâlnire ce privește modul de finanțare a proiectelor culturale.

“Acum un an începeam un profund proces de reformă al modului în care finanțăm proiectele care vin din comunitate pentru a genera schimbarea în bine a orașului. Să avem un oraș viu, vibrant și cu oameni implicați în viața comunității. Luni, de la ora 10,00 ne întâlnim la Cinema Victoria să vorbim despre cum finanțăm cultura și sectorul independent, într-o conferință pe care am promis-o în această primăvară. Mă bucur că alături de noi vor fi oameni implicați în sectorul cultural de mulți ani, din Ministerul Culturii, Administrația Fondului Cultural Național, experți naționali și locali în domeniul politicilor culturale, profesioniști din București, Cluj, Arad, Reșița“, a declarat Dominic Fritz.

Centrul de Proiecte informează pe de altă parte că la Conferința „Finanțarea publică a proiectelor culturale” vor dezbate subiectele „Principii și forme ale finanțării publice pentru proiecte culturale” și „Finanțarea publică a Programului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii”  următorii vorbitori:

🎤Alexandra-Maria Rigler, directoare Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara

🎤Irina Cios, directoare Administrația Fondului Cultural Național

🎤Mihaela Păun, directoare ARCUB (online)

🎤Dorinel Hotnogu, consilier cultural Primăria Reșița

🎤Adela Popa,  șef birou Cultură, Consiliul Județean Timiș

🎤Iulia Popovici, expert politici culturale

🎤Demeter András István,  secretar de stat Ministerul Culturii

🎤Ovidiu Megan, director executiv interimar al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii

🎤Alexandra-Maria Rigler, directoare Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara

🎤Adela Popa, șef birou Cultură, Consiliul Județean Timiș

📃Moderator: Ștefan Teișanu, director Centrul Cultural Clujean

Un restaurant din Timișoara cu o vechime de 111 ani a creat un meniu dedicat lui Brâncuși – îmbină gusturile din Oltenia cu tehnica franțuzească – în meniu se găsește Poarta Sărutului cu file de păstrăv parfumat cu ghimbir sau Masa Tăcerii cu tartine cu piept de gâscă afumată

Artiștii culinari pleacă într-o călătorie prin lumea lui Constantin Brâncuși, în săptămâna vernisajului expoziției de la Timișoara a marelui artist. Brâncuși s-a născut la Hobița, în Gorj, a trăit la…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole