Dominic Fritz anunță revoluția digitalizării: gata cu căratul mapelor prin holurile primăriei, sportul preferat al funcționarilor de 150 ani, care consumă nu doar calorii, ci și mult timp

Primarul Dominic Fritz anunță o adevărată revoluție digitală în cadrul administrației.

În același timp, edilul spune că cei care se ocupă de procesul de digitalizare au rămas în umblă.

Eroii digitalizării în administrație pregătesc revoluția, dar nu-i știe nimeni. Este aproape imposibil să angajezi IT-iști în administrația publică la Timișoara. Salariul nu e competitiv. Așa că în loc să ofer mai mulți bani, am oferit să lucreze pe gratis. Și chiar au zis da! Profesioniști excelenți, cu joburi în firmele timișorene de IT și cu o mare pasiune pentru Timișoara. Zi de zi dau o parte din timpul lor pentru ca serviciile Primăriei să fie la un click distanță. Cu munca lor o să vă întâlniți tot mai des în lunile ce vin. Am început cu digitalizarea a aproape tuturor procedurilor interne. Acum tot semnez ca primarul, dar cu un singur click. Gata cu căratul mapelor grele prin holurile primăriei, sportul preferat al funcționarilor de 150 ani, care consumă nu doar calorii ci din păcate și mult timp“, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei spune că în acest mod va fi transparentizată și instituția pe care o conduce.

Următorul pas este portalul unic pe care îl lansăm în ianuarie: cu un singur login veți putea să accesați toate serviciile de acasă, într-un sistem ușor de înțeles. Și nu, nu va trebui să depuneți formularele online la ghișeul doi. Echipa de voluntari ne ajută să lucrăm la arhitectura sistemului și la prototipuri. Ne ajută să scriem specificațiile pentru proiectele de digitalizare pe care le scoatem la licitație, care sunt apoi implementate de firme profi de software din țară. Mulțumesc, Dan, Monica, Adela, Alexandra, Camelia, Cosmin, Cristina, Iulia, Lucian, Rareș. Ei sunt superba echipă de voluntari IT care ne ajută să digitalizăm și transparentizăm Primăria. Am convenit cu ei că munca lor și toate programele de digitalizare la care lucrăm vor fi făcute open source pentru ca orice primărie din România să poată replica ce facem noi în Timișoara“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole